FTX onthult mogelijke doorstart ambities

FTX onthult mogelijke doorstart ambities

FTX, de failliete cryptobeurs, heeft een interessant reorganisatieplan voorgesteld dat een mogelijke herstart van het platform voorstelt. 

Het plan werd ingediend door de faillissementsbeheerders en suggereert een route voor één groep eisers om de exchange opnieuw op te starten met de betrokkenheid van derde investeerders. De opnieuw opgestarte exchange zou echter uitsluitend bestemd zijn voor offshore klanten en Amerikaanse klanten zouden buiten de boot vallen.

Het voorstel verdeelt de eisers in zeven groepen, waaronder voormalige FTX.com klanten, klanten van de Amerikaanse unit en klanten van de NFT exchange. De prioriteit van elke groep zal worden bepaald door "waterval prioriteiten" onderhandelingen met belanghebbenden.

Volgens het plan zullen vorderingen van klanten worden gewaardeerd in USD op basis van de datum van FTX's faillietverklaring, en klanten zullen worden terugbetaald door de verkoop van assets die betrekking hebben op verschillende onderdelen van de onderneming.

FTX's adviseurs adviseren om FTT token houders geen terugbetaling te geven vanwege de "aandelenachtige kenmerken" van dergelijke tokens. Daarom is het mogelijk dat FTT gebruikers geen uitbetaling ontvangen.

Desondanks leidde de aankondiging van het plan tot een stijging van 17% in de waarde van FTT tokens. Een advocaat uit Singapore waarschuwde gebruikers echter om voorzichtig te zijn, omdat FTT-houders mogelijk geen compensatie ontvangen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws