Cryptobrughacks stijgen naar $3,2 miljard in 2022

Cryptobrughacks stijgen naar $3,2 miljard in 2022

Hackers hebben in 2022 flink huisgehouden en meer dan 3,2 miljard dollar gestolen uit Decentralized Finance (DeFi) protocollen. Tot de grootste slachtoffers behoorden cryptobruggen die verliezen leden van meer dan $ 1,8 miljard.


Crypto-bridges, die in 2021 aan populariteit toenamen, zijn een soort DeFi-protocol waarmee gebruikers tokens kunnen overzetten tussen verschillende blockchains. Ze stellen gebruikers in staat om tokens te storten aan de ene kant van de brug om een gelijkwaardig token te verkrijgen aan de andere kant.

Tijdens de bull market van 2021 werden bridges essentieel omdat verschillende "Layer 1" blockchains streden om beperkte liquiditeit op de chain. Door bruggen te maken, maakten deze blockchains gemakkelijke tokenoverdrachten mogelijk, wat hun activiteit en waardering een boost gaf.

Bruggen zijn een aantrekkelijk doelwit voor hackers vanwege de centrale opslagpunten waar de gedeponeerde tokens worden bewaard. Zelfs als tokens zijn vergrendeld in smart contracts of bij gecentraliseerde bewaarders, wordt het opslagpunt een doelwit bij uitstek.

In februari werd de Wormhole brug, die Solana verbindt met andere blockchains, getroffen door een grote exploit, die leidde tot het verlies van meer dan 322 miljoen dollar. Soortgelijke incidenten troffen andere bruggen zoals Nomad en BNB Chain bridges.

Ondanks de zorgen over de beveiliging blijven bruggenbouwers concurreren om marktaandeel, omdat de vraag naar bruggen blijft bestaan. De bridgesector zal naar verwachting $174,1 miljard waard zijn in 2030

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws