SEC wil dat Coinbase Shiba Inu en andere Altcoins van de beurs haalt

SEC wil dat Coinbase Shiba Inu en andere Altcoins van de beurs haalt

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een aanzienlijke stap gezet in haar wettelijke acties tegen de cryptocurrency markt, door Coinbase te verzoeken de handel in alle digitale assets behalve Bitcoin stop te zetten.


SEC-voorzitter Gary Gensler heeft zijn visie geuit dat de meeste cryptocurrencies, met uitzondering van Bitcoin, moeten worden geclassificeerd als effecten. Zijn standpunt over Ethereum en andere altcoins blijft echter onduidelijk. De CEO van Coinbase, Brian Armstrong, onthulde aande FT dat de SEC voorstelde om alle tokens behalve Bitcoin van de lijst te schrappen voordat hij een rechtszaak aanspande tegen de exchange omdat deze zich niet had geregistreerd als broker.

De rechtszaak heeft 13 cryptocurrencies op Coinbase geïdentificeerd als effecten, maar Ethereum of andere grote tokens niet, wat leidt tot onduidelijkheid over het standpunt van Gensler over deze assets. 

Het gebrek aan duidelijkheid over de regelgeving op de Amerikaanse cryptomarkt heeft bedrijven onzeker gemaakt over de vraag of hun tokens effecten zijn, wat gevolgen heeft voor hun activiteiten. Een mogelijke schikking waarbij Coinbase de meeste tokens van de lijst schrapt, kan verstrekkende gevolgen hebben voor de crypto-industrie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws