Deze handelaar zegt dat Goedkeuring ETF en BTC halving geen impact zullen hebben

Deze handelaar zegt dat Goedkeuring ETF en BTC halving geen impact zullen hebben

De bekende handelaar en marktanalist Peter Brandt heeft het gangbare marktsentiment over Bitcoin in twijfel getrokken door te beweren dat de aanstaande goedkeuring van een Bitcoin ETF in de VS en de aanstaande halvering van de Bitcoin weinig invloed zullen hebben op de markt. 


De halvering van de Bitcoin is een belangrijke gebeurtenis in het protocol die ongeveer elke vier jaar plaatsvindt en waarbij de beloning voor het delven van nieuwe blokken wordt gehalveerd, wat van invloed is op de snelheid waarmee nieuwe Bitcoin worden gecreëerd. Hoewel sommige beleggers de halvering zien als een cruciale factor die de prijs van Bitcoin beïnvloedt vanwege de dynamiek van vraag en aanbod, suggereert Brandt dat de markten al rekening hebben gehouden met deze gebeurtenissen.

Brandt benadrukt dat markten de neiging hebben om te anticiperen en rekening te houden met toekomstige gebeurtenissen, wat impliceert dat er al rekening is gehouden met de effecten van de halvering van de Bitcoin en de potentiële Bitcoin ETF. 

Hoewel grote bedrijven als BlackRock en Fidelity ernaar streven om een spot Bitcoin ETF te lanceren, stelt Brandt dat deze ontwikkeling ook een beperkte impact zal hebben. Hij benadrukt dat de dominante positie van Bitcoin op de markt de belangrijkste bepalende factor is voor de prijsbeweging en dat de correlatie met andere markten te verwaarlozen is. Deze visie staat in tegenovergestelde van de wijdverspreide overtuiging dat een goedkeuring van een Bitcoin ETF zou kunnen leiden tot meer institutionele investeringen en een daaropvolgende stijging van de prijs van Bitcoin.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws