Quantstamp betaald boete van 3,4 miljoen na schikking met SEC

Quantstamp betaald boete van 3,4 miljoen na schikking met SEC

Blockchainbedrijf Quantstamp heeft ingestemd met het betalen van ongeveer $ 3,4 miljoen om de aanklacht van de Securities and Exchange Commission (SEC) te schikken voor het uitvoeren van een ongeregistreerde initial coin offering (ICO). In 2019 haalde Quantstamp ongeveer $28,35 miljoen op in ether en stablecoin USD door zijn QSP tokens te verkopen aan meer dan 5.000 investeerders.

Het bedrijf had in 2017 een white paper uitgebracht waarin het zijn plan schetste om een protocol te ontwikkelen op de Ethereum blockchain dat geautomatiseerde veiligheidscontroles van smart contracts zou bieden. De SEC verklaarde op 21 juli dat Quantstamp in openbare verklaringen het significante marktpotentieel van haar smart contract security auditing product benadrukte, waardoor kopers van QSP tokens een stijgende tokenwaarde verwachtten met het succes van het bedrijf.

De SEC verwees naar de Howey Test, die bepaalt of een cryptocurrency als een effect wordt beschouwd en onder de effectenwetgeving valt. Deze test omvat vier criteria, zoals een verwachting van winst uit de inspanningen van anderen, een gemeenschappelijke onderneming of een investering van geld.

Quantstamp schikte met de SEC zonder de beschuldigingen toe te geven of te ontkennen, en de SEC richtte een eerlijk fonds op om het geld dat Quantstamp aan zijn investeerders betaalde terug te geven.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws