Flinke verschillen in vergoeding voor Worldcoin (WLD) testers

Flinke verschillen in vergoeding voor Worldcoin (WLD) testers

Sam Altman, de bedenker van ChatGPT, staat in het middelpunt van de belangstelling met zijn cryptocurrency-onderneming Worldcoin. Een recent rapport van South China Morning Post onthult aanzienlijke verschillen in de uitbetalingen van gebruikers voor het nieuwe irisscannende cryptoproject.


Worldcoin gebruikt het scannen van de iris als een "proof-of-humanity" methode voor gebruikersregistratie, en beweert dat het essentieel is om unieke identiteiten te verifiëren in het tijdperk van kunstmatige intelligentie. Tijdens de wereldwijde uitrol ontvingen gebruikers in Hong Kong beloningen die vier keer hoger waren dan die in andere landen waar getest werd.

Het project gaf personen in Hong Kong 25 WDC tokens (ongeveer $60), terwijl deelnemers in Indonesië slechts $15 ontvingen voor hun biometrische gegevens. Critici maken zich zorgen over het feit dat het verzamelen van gegevens gericht is op communities met lagere inkomens, waar mensen beperkte financiële middelen en wettelijke bescherming hebben.

Ondanks beweringen dat gegevens worden vernietigd tenzij gebruikers back-ups aanvragen, blijft het werkelijke proces onduidelijk. Ongeveer 1.000 inwoners van Hong Kong hebben zich aangemeld voor Worldcoin, wat extra zorgen oproept temidden van de toenemende zorgen van de stad over surveillance.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws