Samenwerking boven overname: Binance CEO's visie op een cryptovriendelijk financieel systeem

Samenwerking boven overname: Binance CEO's visie op een cryptovriendelijk financieel systeem

Changpeng Zhao (CZ), CEO van Binance, heeft zijn bezorgdheid geuit over de plannen van het bedrijf om traditionele financiële instellingen over te nemen. Hij noemde complexe regelgeving en hoge vermogensvereisten als factoren die deze beslissing beïnvloeden.


Het krimpende aantal cryptovriendelijke instellingen is een punt van zorg geworden na de recente beëindiging van de steun door grote Amerikaanse banken zoals Silvergate, Silicon Valley Bank en Signature Bank. Binance Australië kreeg ook te maken met tegenslag toen zijn betalingsprovider de banden verbrak, waardoor de handel in AUD op het platform tijdelijk werd opgeschort.

Hoewel sommigen hebben gesuggereerd dat de aankoop van een bank het debankingprobleem van cryptobedrijven zou kunnen oplossen, benadrukte CZ dat dit geen eenvoudige oplossing is. De aankoop van een bank zou de activiteiten beperken tot een bepaald land en naleving van de bankregulatoren van dat land vereisen.

Het debankingprobleem ontstaat wanneer traditionele financiële instellingen de relaties met crypto-gerelateerde bedrijven verbreken of weigeren hen essentiële bankdiensten te verlenen. Dit heeft de integratie van cryptocurrencies in het bredere financiële systeem gehinderd met gevolgen voor exchanges, betalingsverwerkers, ICO-ondernemingen en blockchain-startups.

CZ benadrukte de noodzaak van betere samenwerking en begrip tussen de crypto-industrie en traditionele banken. In plaats van banken over te nemen, benadrukte hij het belang van het bevorderen van duidelijkheid in de regelgeving en wederzijdse naleving. Het opbouwen van vertrouwen en het tonen van een inzet voor rechtmatige praktijken binnen de cryptosector zou kunnen helpen om de zorgen in verband met het witwassen van geld en criminele activiteiten te verlichten.

Verder benadrukte CZ het belang van samenwerking met wetgevers en regelgevers om gunstige regelgeving voor cryptocurrencies op te stellen. Door open communicatie en samenwerking te bevorderen, kunnen zowel crypto-ondernemingen als financiële instellingen bijdragen aan een meer inclusief en goed gereguleerd financieel ecosysteem.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws