Functionaris Europese Unie verdedigt selectie Amazon voor testen digitale euro

Functionaris Europese Unie verdedigt selectie Amazon voor testen digitale euro

Een ambtenaar van de Europese Unie (EU) heeft het besluit verdedigd om Amazon te betrekken bij het testen van een potentiële digitale euro. De EU selecteerde vijf bedrijven, waaronder de Amerikaanse retailgigant om een gebruikersinterface te ontwikkelen voor een digitale munt van de centrale bank (CBDC). 

De prototypes zullen worden gebruikt om technologische tests en experimenten uit te voeren. Andere bedrijven die bij de tests betrokken zijn, zijn de betalingsbedrijven Nexi en Worldline, de Spaanse CaixaBank en het European Payments Initiative. 

Het doel van de digitale euro is de weerbaarheid en autonomie van Europa op de betalingsmarkt, die momenteel wordt gedomineerd door niet-Europese bedrijven zoals Visa en Mastercard, te waarborgen. De resultaten van de prototypes zullen Amazon niet automatisch blijvende voorkeursbehandeling geven en het doel is niet om Amerikaanse bedrijven uit te sluiten, maar om Europa's monetaire autonomie te versterken. De digitale euro zou mogelijk in 2026 kunnen worden uitgegeven.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws