Dogecoin Miners cashen honderden miljoenen DOGE uit

Dogecoin Miners cashen honderden miljoenen DOGE uit

Volgens IntoTheBlock hebben Dogecoin-miners hun reserves sinds eind maart aanzienlijk verminderd. Deze periode markeerde het hoogste niveau van DOGE in de reserves van miners voor 2023 tot nu toe. Momenteel staat hun waarde op 4,53 miljard DOGE, wat 240 miljoen DOGE minder is dan anderhalve maand geleden.

In termen van dollars vertaalt dit zich naar respectievelijk $514,63 miljoen en $45,69 miljoen, gebaseerd op de huidige prijs van Dogecoin. Hoewel dit relatief klein lijkt vergeleken met de marketcap van Dogecoin van meer dan $10 miljard, vertegenwoordigt de 240 miljoen DOGE 5% van de reserves van alle miners, wat duidt op een bovengemiddelde dumping.

Interessant is dat de uitverkoop door miners begon een paar dagen voordat de prijs van Dogecoin op 3 april met meer dan 20% steeg. Er werd onthuld dat de week ervoor 80 miljoen DOGE werden verkocht, gevolgd door een iets lager bedrag in de week daarna. In deze periode beleefde de prijs een stijging van 45% en een daaropvolgende daling van 21%. Hieruit kan worden afgeleid dat Dogecoin miners niet profiteerden van deze prijsstijging.

De vraag blijft of miners hun reserves zullen blijven verkopen en het verkooptempo zullen opvoeren. Niettemin draagt deze verkoopdruk bij aan de uitdagingen voor Dogecoin, die al in de buurt komt van de laagste waarden sinds het begin van het jaar. Hoewel 4,5 miljard DOGE misschien onbeduidend lijkt in vergelijking met de circulerende voorraad van bijna 140 miljard munten, verkopen miners hun Dogecoin sinds 2017 gestaag, en uiteindelijk zal dit volume op de markt komen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws