Ledger wordt geconfronteerd met kritiek op nieuwe herstelmogelijkheid voor cryptowallets

Ledger wordt geconfronteerd met kritiek op nieuwe herstelmogelijkheid voor cryptowallets

De in Parijs gevestigde fabrikant van cryptowallets Ledger heeft te maken gekregen met kritiek voor zijn onlangs gelanceerde functie "Ledger Recover", waarmee gebruikers hun versleutelde seed-zinnen kunnen opslaan bij derden.


Sommige Twitter-gebruikers stellen dat deze zet in strijd is met Ledger's inzet voor privacy en veiligheid. Ledger CEO Pascal Gauthier verdedigde de functie echter door te stellen dat deze aansluit bij de voorkeuren van toekomstige klanten die nieuw zijn in de crypto space. Dit incident benadrukt de voortdurende spanning tussen blockchainbedrijven die nieuwe gebruikers willen aantrekken en de ideologisch gedreven segmenten van de cryptogemeenschap, omdat het in evenwicht brengen van gebruikerservaring en kernidealen een uitdaging kan zijn.

Ledger Recover biedt een optionele seed phrase recovery service, beschikbaar voor $9,99 per maand, voor bezitters van Ledger's Nano X wallet. Met deze dienst kunnen gebruikers hun seed phrases veiligstellen zonder het risico te lopen ze kwijt te raken. Het herstelproces omvat het versleutelen en splitsen van de privésleutel in drie fragmenten, elk beveiligd door een apart bedrijf, waaronder Ledger zelf. Twee van de drie fragmenten zijn nodig om de privésleutel te reconstrueren en toegang te krijgen tot de portemonnee.

De introductie van Ledger Recover leidde echter tot verontwaardiging bij sommige leden van de cryptogemeenschap op Twitter. Critici uitten hun bezorgdheid over de veiligheidsimplicaties van het delen van de versleutelde sleutel met derden, wat volgens hen het primaire doel van het gebruik van een hardware wallet ondermijnt. Bovendien maakten gebruikers bezwaar tegen de eis om Ledger een door de overheid uitgegeven ID te verstrekken om de dienst te kunnen gebruiken, en beschouwden dit als een schending van privacy principes die fundamenteel zijn voor de cryptowereld.

Het verzet bracht ook beveiligingsincidenten uit het verleden naar voren waarbij Ledger betrokken was. In 2020 kreeg het bedrijf te maken met een datalek waarbij de e-mails van bijna 10.000 klanten werden blootgelegd. Hoewel er geen portemonnees werden gecompromitteerd, riep dit onder de technisch onderlegde gebruikers twijfels op over de beveiligingspraktijken van Ledger.

Het valt nog te bezien hoe Ledger de zorgen van de community zal aanpakken en of er aanpassingen zullen worden gedaan aan de Ledger Recover-functie om deze zorgen te verlichten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws