Canada's strenge regelgeving dwingt Binance de markt te verlaten

Canada's strenge regelgeving dwingt Binance de markt te verlaten

Binance heeft aangekondigd zijn activiteiten in Canada te staken vanwege de strengere regelgeving en beleggerslimieten van het land.

De exchange sprak zijn teleurstelling uit over het zich ontwikkelende reglementaire landschap en stelde dat de nieuwe richtlijnen met betrekking tot stablecoins en beleggerslimieten de Canadese markt op dit moment niet meer haalbaar is voor Binance. De Canadian Securities Administrators (CSA) mededeling die stablecoins bestempelt als effecten en/of derivaten heeft gereguleerde exchanges verboden om diensten aan te bieden met stablecoins waardoor de sector sterk is belemmerd.

Bovendien hebben Canadese regelgevers, vooral die in Ontario, verplicht gesteld dat alle cryptocurrency exchanges die in het land actief zijn, zich moeten laten registreren. Deze verplichting heeft geleid tot het vertrek van verschillende prominente exchanges. Gemini, Coinbase en Kraken hebben er echter voor gekozen om te blijven en hebben aanvragen ingediend voor Canadese registratie, waarmee ze laten zien dat ze de regelgeving willen naleven.

Hoewel Canada een relatief kleine markt vertegenwoordigt, hecht Binance, met zijn CEO Changpeng Zhao als Canadees staatsburger, emotionele waarde aan het land. Binance liet weten het niet eens te zijn met de nieuwe leidraad, maar blijft hopen op samenwerking met Canadese regelgevers om een uitvoerig regelgevend kader op te zetten. Ze verwachten terug te keren naar de Canadese markt wanneer gebruikers weer de vrijheid krijgen om toegang te krijgen tot een breder scala aan digitale assets.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws