OpenAI CEO's cryptocurrency project haalt $100m op voor 's werelds grootste identiteitsnetwerk

OpenAI CEO's cryptocurrency project haalt $100m op voor 's werelds grootste identiteitsnetwerk

OpenAI CEO Sam Altman is naar verluidt in het proces om 100 miljoen dollar aan financiering binnen te halen voor zijn cryptocurrency project, Worldcoin. Het project gebruikt irisscantechnologie om wat wordt genoemd "het grootste identiteits- en financiële netwerk ter wereld" te bouwen op de public blockchain. 


Nieuwe en bestaande investeerders hebben zich bij de financieringsronde aangesloten, met een plan om het project in de loop van de komende weken te lanceren. Worldcoin wil bots en nepaccounts in de gedecentraliseerde economie reduceren. Om Worldcoin te gebruiken zullen gebruikers een beeldvormend apparaat nodig hebben, een Orb genaamd, wat de enige veilige manier is om uniekheid en persoonlijkheid vast te stellen en tegelijkertijd de privacy te bewaren van iedereen die zich registreert. 

Hoewel er privacyrisico's zijn geuit over de onderneming vanwege de irisscantechnologie, stelt Worldcoin dat biometrische gegevens eerst lokaal op de Orb worden verwerkt en daarna voorgoed worden gewist, en dat de enige gegevens die overblijven de IrisCode is. Deze code is niet verbonden met de portemonnee van gebruikers of enige persoonlijke informatie, waardoor het een veilige manier is om de identiteit te verifiëren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws