Gigantische Bitcoin verkoop door Amerikaanse overheid veroorzaakt prijsdaling

Gigantische Bitcoin verkoop door Amerikaanse overheid veroorzaakt prijsdaling

Er gaan geruchten dat de Amerikaanse overheid 9.800 Bitcoin (BTC) heeft verkocht in een verkoop die naar verluidt $277 miljoen heeft binnengebracht.

Deze plotse vrijgave van een grote hoeveelheid BTC in de crypto space heeft ervoor gezorgd dat de waarde van de munt begon te dalen, en hij wordt momenteel verhandeld op $27.687,83. Voordat de Amerikaanse regering de BTC verkocht, schoot de prijs van de digitale munt voorbij de $28.000.

Dit is de tweede keer dat de Amerikaanse overheid een grote hoeveelheid BTC verkoopt, waarvan al deze cryptocurrencies in beslag zijn genomen bij criminele operaties. In november 2022 werd ongeveer 50.000 BTC in beslag genomen van cryptocrimineel James Zhong.

De Amerikaanse overheid beschikt naar verluidt nog over meer dan 200.000 BTC en het besluit om deze enorme BTC op termijn te verkopen kan de prijs van de Bitcoin nog meer doen laten dalen. Zulke enorme BTC verkopen veroorzaken meestal gemengde reacties bij cryptoliefhebbers, vooral bij degenen die een aanzienlijk percentage van de munt in handen hebben.
 

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws