Zuid-Koreaanse autoriteiten bevriezen $2 miljard aan activa van Terraform Labs CEO

Zuid-Koreaanse autoriteiten bevriezen $2 miljard aan activa van Terraform Labs CEO

Zuid-Koreaanse autoriteiten hebben voor ongeveer $ 2 miljard aan assets bevroren die gekoppeld zijn aan Do Kwon, de CEO van blockchainbedrijf Terraform Labs, nu ze hun onderzoek voortzetten naar de rampzalige crash van cryptocurrencies Terra Classic (USTC) en Luna Classic (LUNC). 


Lokale juridische insiders hebben bekendgemaakt dat de zuidelijke districtsrechtbank van Seoel op 10 mei een verzoek tot inbeslagname van activa vóór de aanklacht heeft goedgekeurd door de aanklagers, gericht op het vermogen van Kwon, volgens de lokale nieuwsuitgever Hankyung. Het verzoek was gericht op het bevriezen van ongeveer 2,33 biljoen Koreaanse won (ongeveer 2 miljard dollar) aan assets die Kwon zou hebben opgebouwd door middel van criminele activiteiten.

In mei 2022 veroorzaakte Do Kwon met zijn cryptocurrencies een drastische duikeling in de waarde van deze munten wereldwijde investeerders met verliezen die werden geschat op maar liefst 50 biljoen won, of ongeveer 44 miljard dollar.

Na de Terra crash verliet Kwon Zuid-Korea en was hij ongrijpbaar totdat hij op 23 maart 2023 in Montenegro werd gearresteerd, op beschuldiging van het gebruik van een vals Costa Ricaans paspoort op weg naar Dubai. Kwon wacht nu in Montenegro op zijn proces wegens paspoortfraude, terwijl de Verenigde Staten Kwon acht aanklachten van fraude ten laste leggen. Koreaanse en Amerikaanse aanklagers weten niet zeker wanneer ze zijn uitlevering kunnen bewerkstelligen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws