Bittrex US failliet en vraagt Chapter 11 Bankruptcy Protection aan

Bittrex US failliet en vraagt Chapter 11 Bankruptcy Protection aan

Bittrex, een cryptocurrency exchange, heeft Chapter 11 faillissementsbescherming aangevraagd in de Amerikaanse staat Delaware. Het faillissement treft echter alleen haar Amerikaanse operatie en niet de wereldwijde exchange. 

Bittrex had eerder aangekondigd dat het met ingang van 30 april alle activiteiten in de VS zou staken op grond van het feit dat het in het huidige wettelijke en economische klimaat in de VS economisch niet levensvatbaar was om door te gaan. De US Securities and Exchange Commission (SEC) heeft ook stappen ondernomen tegen de exchange, door Bittrex en haar voormalige CEO te dagvaarden in een rechtszaak waarin wordt beweerd dat Bittrex de registratievoorschriften van de Amerikaanse federale effectenwetgeving heeft overtreden. De rechtszaak beschuldigde verder de internationale tak van de exchange van het runnen van een illegale crypto exchange binnen de VS. 

Het faillissement schatte dat het meer dan 100.000 de dupe zijn met een geschatte passiva en assets beide binnen het bereik van $500 miljoen tot $1 miljard. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws