Cybercrime hard aangepakt: FBI sluit illegale crypto-exchanges af

Cybercrime hard aangepakt: FBI sluit illegale crypto-exchanges af

De FBI heeft in samenwerking met de Nationale Politie van Oekraïne en het Openbaar Ministerie in Oekraïne negen cryptowebsites uit de lucht gehaald die verdacht worden van witwassen en van zwakke KYC-protocollen (Know Your Customer). 


De autoriteiten sloten servers van crypto-uitwisselingen zoals 24xbtc.com, 100btc.pro, pridechange.com, 101crypta.com, uxbtc.com, trust-exchange.org, bitcoin24.exchange, paybtc.pro en owl.gold. Deze platforms overtraden verschillende Amerikaanse wetten door anonieme cryptotransacties aan te bieden via vrijwillige aanmeldingsprogramma's. De belangrijkste reden voor het onderzoek was de uitgebreide betrokkenheid van deze exchanges bij het witwassen van geld. De FBI stelde dat deze niet-gelicentieerde exchanges cruciale knooppunten zijn in het cybercrime ecosysteem en dat ze strafrechtelijke gevolgen moeten ondergaan. 

De platforms waren populair bij scammers en andere cybercriminelen, en de FBI riep het publiek op tot steun bij het aanpakken van andere criminele exchanges.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws