Crypto exchange Bit4You gaat failliet: hoe zit het met de tegoeden van klanten?

Crypto exchange Bit4You gaat failliet: hoe zit het met de tegoeden van klanten?

Bit4You, een van de grootste en oudste cryptobeurzen in België, heeft faillissement aangevraagd. De rechtbank heeft bepaald dat het bedrijf opgeheven moet worden omdat het niet over de juiste vergunningen beschikt. 


CoinLoan, een van de belangrijkste dienstverleners van Bit4You, kan niet langer optreden als bewaarder. Bit4You had veel assets van zijn klanten ondergebracht bij CoinLoan omdat het zelf nog niet de vereiste status had als Virtual Asset Service Provider (VASP). Het bedrijf is nu een juridische procedure gestart om de bedragen terug te halen. Het is niet bekend hoeveel het bedrijf in totaal beheert en hoeveel van de assets niet door CoinLoan worden beheerd. Op 24 april maakte de cryptodienstverlener wel bekend dat er naar schatting €6,5 miljoen bij CoinLoan lag. Bit4You heeft sindsdien zijn eigen aanvraag voor de VASP-status ingetrokken.

De schade voor klanten van Bit4You kan wellicht beperkt blijven, maar de tegoeden zullen niet worden vergoed door depotgarantiestelsels, omdat cryptobedrijven geen traditionele banken zijn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws