Ex-OpenSea manager schuldig bevonden aan NFT handel met voorkennis

Ex-OpenSea manager schuldig bevonden aan NFT handel met voorkennis

Een voormalige projectmanager bij OpenSea, Nathaniel Chastain, is schuldig bevonden aan fraude en witwassen en voor handel met voorkennis op de marktplaats voor NFT's.

Chastain gebruikte zijn voorkennis over welke NFT's op de homepage van OpenSea zouden verschijnen om ze te kopen en kort daarna te verkopen voor winst van meer dan $50.000. Deze zaak is de eerste zaak van handel met voorkennis waarbij digitale assets betrokken zijn, en het zou een breder effect kunnen hebben op assets die niet in de bestaande regelgeving passen. 

Juristen voorspellen dat deze zaak een game-changer kan zijn voor de handel in NFT's en andere digitale assets. De advocaten van Chastain voerden aan dat de kennis van welke NFT's op de homepage van OpenSea zouden komen geen vertrouwelijke informatie was en dat het bedrijf het delen of gebruiken van dergelijke informatie niet verbood. De aanklagers beweerden echter dat Chastain willens en wetens de geheimhoudingsovereenkomst van OpenSea schond door anonieme accounts te gebruiken om de illegale transacties uit te voere

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws