De NFT markt is tussen juni en juli met 25% ingekakt

De NFT markt is tussen juni en juli met 25% ingekakt

Samen met de algehele cryptomarkt heeft de nft-verkoop een enorme klap gekregen in de aanhoudende crypto-winter

 

Volgens gegevens van NFT verzamelsite CryptoSlam daalden de secundaire NFT marktverkopen in juli tot $650 miljoen, een daling van 25% ten opzichte van de cijfers van juni. Dit is de tweede maand op rij dat de NFT verkoop onder de $1 miljard ligt.

Anndy Lian, blockchain auteur en ondernemer en oprichter van NFT makersstudio Influxo verklaarde dat "de huidige cryptomarkt zich op dit moment in een bearmarkt bevindt, dus NFT verkopen weerspiegelen eigenlijk heel sterk hoe de markt reageert."

Intussen zei de CryptoSlam NFT strateeg Yehudah Petscher dat hij denkt dat de markt de bodem nog moet vinden.

Ik weet niet of we dit jaar nog de bodem zullen vinden. Ik geloof dat deze bearmarkt waarin we zitten meerdere jaren kan duren.

Petscher is echter optimistisch over het aantal unieke kopers dat nu op de markt is. Het aantal kopers daalde in juli met slechts 7% op maandbasis tot 532.000, een hoger cijfer dan dat van juli vorig jaar. Hij zei dat de totale verkoop in Amerikaanse dollars weliswaar daalt, maar dat het aantal transacties voor iets optimistischer vooruitzichten zorgt.

NFT's staan er op dit moment beroerd voor, maar ik denk nog steeds op een heel gezonde plaats qua groei of wat transacties betreft.

De komende "Merge" voor Ethereum zou de NFT markt een impuls kunnen geven, want de toonaangevende blockchain voor NFT's zal in de komende maanden overgaan op een proof-of-stake (PoS) consensus. De overgang tracht het energieverbruik van het Ethereum netwerk met tot 99% te verminderen.
"Ik denk dat de Merge opnieuw een aanzet tot hype zal geven onder de Ethereum fanbase," zei Lian. Hij waarschuwde dat de transactiekosten waarschijnlijk wel hoog zullen blijven.

Ondertussen zetten Yuga Labs projecten hun dominantie van de bestseller lijst in juli voort, met de Bored Ape Yacht Club (BAYC), Mutant Ape Yacht Club (MAYC), en CryptoPunks van het bedrijf allemaal in de top vijf.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws