Coinbase onderneemt juridische stappen tegen SEC

Coinbase onderneemt juridische stappen tegen SEC

Op 24 april 2023 heeft Coinbase in een moedige zet juridische stappen ondernomen tegen de SEC om druk uit te oefenen voor duidelijkheid in de regelgeving voor de cryptocurrency-industrie. 


Het bedrijf diende een smalle actie in bij de federale rechtbank en vroeg de SEC te reageren op zijn petitie van juli 2022, waarin het agentschap werd verzocht zijn formele regelgevingsproces te gebruiken om richtlijnen te geven voor de crypto-industrie. 

Als de SEC de petitie afwijst, heeft Coinbase het recht die beslissing voor de rechter aan te vechten en uit te leggen waarom regelgeving noodzakelijk is. "Daarom is het cruciaal dat de SEC reageert, vooral als het antwoord nee is."  

De openbare verklaringen van de SEC en de handhavingsactiviteiten in de crypto-industrie geven aan dat het bureau waarschijnlijk al besloten heeft om het verzoekschrift van Coinbase af te wijzen. De SEC heeft deze beslissing echter nog niet openbaar gemaakt. Als gevolg daarvan heeft Coinbase de rechtbank gevraagd om de SEC te dwingen te reageren.

Deze procedure lijkt misschien ongebruikelijk, maar is volgens Coinbase noodzakelijk, omdat een bureau dat handhavingsacties instelt op basis van een visie op de wet die het nog niet formeel met het publiek heeft gedeeld, ook ongebruikelijk is. .

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws