SEC haalt wereldwijd cryptocurrency piramidespel Forsage neer

SEC haalt wereldwijd cryptocurrency piramidespel Forsage neer

De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft 11 mensen aangeklaagd voor het creëren en promoten van Forsage, een frauduleus cryptocurrency piramide- en Ponzi-scheme dat wereldwijd meer dan $300 miljoen ophaalde bij miljoenen kleine beleggers.

 

Hoewel de hoofdrolspelers in de regeling buitenlanders zijn, zijn verschillende van de aangeklaagde personen in de V.S. gevestigde promotors die werden ingehuurd om Forsage op te pompen op websites en sociale media platforms.

De SEC zei dat Forsage meer dan twee jaar als een piramidespel heeft gefunctioneerd. Het frauduleuze systeem stelde kleine beleggers in staat transacties aan te gaan via smart contracts die werken op de Ethereum, Tron, en Binance blockchains. 

Helaas voor de bedrogen beleggers slaagden de acties van federale, staats- en buitenlandse ambtenaren er niet in om Forsage te stoppen met het voortzetten van zijn regeling. Aangemoedigd door het falen van de regelgevers bleven de gedaagden naar verluidt Forsage promoten terwijl ze juridische claims ontkenden op YouTube, haar website, en andere middelen.

De SEC gaf geen cijfers vrij over hoeveel mensen door de regeling werden opgelicht, maar ConsumerAffairs vond 7.500 leden die deel uitmaakten van een Forsage-gerelateerde Facebook groep.

"Zoals de klacht beweert, is Forsage een frauduleus piramidespel dat op grote schaal werd gelanceerd en agressief aan investeerders werd aangeboden," zei Carolyn Welshhans, waarnemend hoofd van de SEC's Crypto Assets and Cyber Unit. "Fraudeurs kunnen de federale effectenwetten niet omzeilen door hun regelingen te richten op smart contracts en blockchains."

Terwijl de elf die aangeklaagd zijn nog commentaar moeten geven, zei de SEC dat twee van de aangeklaagden ermee ingestemd hebben de klacht te schikken. Eén andere investeerder heeft ingestemd met het betalen van boetes.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws