Gedecentraliseerde marktplaats OpenBazaar keert terug

Gedecentraliseerde marktplaats OpenBazaar keert terug

Decentrale marktplaats OpenBazaar is klaar om een comeback te maken na een pauze van twee jaar, zoals bevestigd door het officiële Twitter-account. 


Het platform, oorspronkelijk opgericht in 2014 onder de naam DarkMarket door Amir Taaki, stelde mensen in staat om goederen te kopen en te verkopen zonder de noodzaak van een centrale autoriteit zoals Amazon of Marktplaats. Het sloot echter in 2020 wegens gebrek aan financiering, ondanks een korte opleving met een anonieme donor. 

Nu werkt CEO Brian Hoffman aan een nieuwe implementatie van OpenBazaar, geschreven in de programmeertaal Rust, waarvan de details nog bekend moeten worden gemaakt. Het doel van het platform is het faciliteren van vertrouwensloze handel met Bitcoin als valuta, waardoor gebruikers elkaar direct kunnen vinden en transacties kunnen uitvoeren.

De oorspronkelijke oprichters hadden gesuggereerd dat structurele veranderingen nodig waren om de controle over de marktplaats over te dragen aan de community in plaats van aan het bedrijf dat het heeft opgericht.


<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">openbazaar was built by the community from nothing.<br>for a long time it has slept, but it is now time to grow again from the ashes.</p>&mdash; OpenBazaar (@openbazaar) <a href="https://twitter.com/openbazaar/status/1640851672758112256?ref_src=twsrc%5Etfw">March 28, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws