1 Crypto-aandelen die je deze week wilt verkopen of vermijden

1 Crypto-aandelen die je deze week wilt verkopen of vermijden

Cryptocurrency exchange Coinbase Global (COIN) heeft een uitdagend jaar achter de rug met aanklachten van handel met voorkennis tegen een voormalige werknemer en een SEC-onderzoek naar niet-geregistreerde effectenhandel op haar platform....

 

Het aandeel is meer dan 75% jaar-op-jaar gedaald en kan zijn neerwaartse trend voortzetten gezien de zwakke financiën en ongunstige rankings van analisten. 

Op 21 juli 2022 kondigde de SEC een aanklacht wegens handel met voorkennis aan tegen Coinbase voormalige werknemer Ishan Wahi, die beschuldigd werd van het lekken van informatie naar zijn broer Nikhil Wahi en vriend Sameer Ramani dat Coinbase minstens 25 crypto-activa zou listen en hier al van op de hoogte waren.

Vlak voor de aankondiging van Coinbase kochten de broer van de ex-werknemer en een vriend de tokens en verkochten ze met een winst van $1,10 miljoen vlak na de officiële notering. Het trio wordt ook beschuldigd van fraude. Het bureau beschuldigde Coinbase niet van enig wangedrag.

Op 21 juli 2022 beweerde de SEC dat negen van de 25 tokens die verhandeld zouden zijn in de regeling effecten waren. Het bedrijf werd later getroffen door een SEC onderzoek naar de vraag of het zijn gebruikers digitale activa liet verhandelen die niet als effecten geregistreerd waren.

Coinbase Chief Legal Officer Paul Grewal zei: "We zijn ervan overtuigd dat ons strenge zorgvuldigheidsproces - een proces dat de SEC al beoordeeld heeft - securities van ons platform houdt, en we zien ernaar uit om met de SEC over de zaak in gesprek te gaan."

Coinbase aandeel is tot nu toe 75,1% in prijs gedaald en het afgelopen jaar 73,5%, om de laatste handelssessie af te sluiten op $62,70.

 

Teleurstellende financiën

Coinbase's totale opbrengsten daalden met 35,2% jaar-op-jaar tot $1,16 miljard voor het eerste kwartaal dat eindigde op 31 maart 2022. Het bedrijfsverlies van de onderneming kwam uit op $554,46 miljoen, tegen een bedrijfsinkomen van $987,71 miljoen. Het nettoverlies kwam uit op $429,65 miljoen

 

Ongunstige Analisten Schattingen

Analisten verwachten dat COIN's winst per aandeel voor fiscale jaren 2022 en 2023 negatief zal blijven. Haar inkomsten voor fiscaal 2022 zullen naar verwachting met 50,3% jaar-op-jaar dalen tot $3,89 miljard.
 

Kortom

De aanklacht van de SEC tegen een voormalige Coinbase werknemer markeert een zeldzame zaak van handel met voorkennis in de snel opkomende cryptocurrency markt. Kort daarna werd Coinbase door de SEC verder onder de loep genomen, omdat het bureau het bedrijf ervan beschuldigde gebruikers tokens te laten verhandelen die niet als effecten geregistreerd waren.

Het bedrijf heeft om opheldering gevraagd over hoe cryptocurrency tokens geclassificeerd moeten worden. Dit kan in de komende maanden tot veel volatiliteit in het aandeel leiden.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws