ECB-bestuurslid roept op tot meer regulering van cryptobedrijven

ECB-bestuurslid roept op tot meer regulering van cryptobedrijven

ECB-bestuurslid Elizabeth McCaul roept op tot meer toezicht op cryptobedrijven die in grijze gebieden opereren, waarbij ze de recente val van FTX aanhaalt als waarschuwing voor de gevaren van ongereguleerde cryptobedrijven. 


McCaul benadrukt de noodzaak van een duidelijk regelgevings- en toezichtskader voor cryptobedrijven en dringt er bij beleidsmakers om de mazen in de regelgeving aan te pakken die kunnen leiden tot bankfaillissementen. Ze wijst ook op de noodzaak van internationale coördinatie bij het reguleren van de crypto-industrie. 

De ECB onderzoekt momenteel de mogelijke impact van een digitale euro op het financiële systeem van de EU, inclusief bijbehorende regelgeving en mogelijke voor- en nadelen.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">We need to identify and close gaps in the global supervision of crypto markets, says Supervisory Board member Elizabeth McCaul. We need better international coordination and stronger consolidated oversight.<br><br>Read the blog post <a href="https://t.co/cs09VI1cBE">https://t.co/cs09VI1cBE</a> <a href="https://t.co/kCnvMBROP5">pic.twitter.com/kCnvMBROP5</a></p>&mdash; European Central Bank (@ecb) <a href="https://twitter.com/ecb/status/1643557200806248450?ref_src=twsrc%5Etfw">April 5, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws