Binance CEO reageert op Amerikaanse rechtszaak over illegale activiteiten

Binance CEO reageert op Amerikaanse rechtszaak over illegale activiteiten

In een blogpost maandag zei Binance CEO Changpeng Zhao dat een eerder op de dag ingediende rechtszaak "een onvolledige opsomming van feiten" bevatte.


"We zijn het niet eens met de beschrijving van veel van de zaken die in de klacht worden beweerd," zei Zhao, die de klacht ook "onverwacht en teleurstellend" noemde.

Binance, geleid door CEO Changpeng Zhao, wordt geconfronteerd met een rechtszaak die is aangespannen in de VS. De aanklacht beweert dat Binance een handelsplatform voor derivaten exploiteerde en handel aanbood in cryptocurrencies, waaronder bitcoin (BTC), ether (ETH), litecoin (LTC), tether (USDT) en Binance USD (BUSD), die in de aanklacht als "commodities" worden beschouwd. De aanklacht beweert ook dat het bedrijf zijn werknemers opdroeg hun locaties te spoofen met behulp van VPN's.

CFTC denkt daar anders over
Volgens de CFTC creëerde de exchange, die in Binance.US een Amerikaanse vestiging heeft, een systeem om zijn werkelijke bereik en activiteiten te verbergen. In een persbericht noemde CFTC Chief Counsel Gretchen Lowe de acties van Binance "opzettelijke ontduiking van de Amerikaanse wet," wijzend op interne chats en e-mails die het in handen heeft.

Bovendien, aldus de aanklacht, heeft Binance klanten in de V.S. opgedragen een verscheidenheid aan methoden te gebruiken om beperkingen voor in de V.S. gevestigde klanten te omzeilen. "Binance heeft Amerikaanse klanten geïnstrueerd om dergelijke controles te omzeilen door gebruik te maken van VPN's om hun ware locatie te verbergen," aldus de aanklacht.

Binance CEO Changpeng Zhao benadrukte in een recente blogpost dat het bedrijf een beleid heeft dat werknemers verbiedt actief te handelen gedurende 90 dagen na hun meest recente aankoop, om handel met voorkennis te voorkomen. Zhao verklaarde ook dat Binance medewerkers verbiedt futures te verhandelen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws