MicroStrategy betaalt lening af en koopt meer Bitcoin, waardoor het belang toeneemt tot meer dan $3,8 miljard

MicroStrategy betaalt lening af en koopt meer Bitcoin, waardoor het belang toeneemt tot meer dan $3,8 miljard

MicroStrategy (MSTR), een softwarebedrijf dat mede is opgericht door crypto-voorstander Michael Saylor en dat een grote hoeveelheid bitcoin (BTC) bezit, heeft de resterende aflossing op zijn lening van $205 miljoen van de failliete, op crypto gerichte Silvergate Bank vroegtijdig betaald, volgens een indiening bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission op vrijdag. 


Bovendien verklaarde MicroStrategy dat het in de voorafgaande vijf weken nog eens 6.455 bitcoins heeft verworven voor een totaalbedrag van ongeveer $150 miljoen (of ongeveer $23.238 per munt).

Op vrijdag werd de aflossing van de schuld voltooid, en het hele bedrag bedroeg 161 miljoen dollar. Als onderdeel van het proces van terugbetaling van de schuld werden de 34.619 bitcoins die als onderpand waren aangehouden weer overgedragen aan de bewaring van MicroStrategy. De financiering werd in maart vorig jaar door het bedrijf veiliggesteld.

Met de aankoop van deze extra 6.455 bitcoins bedraagt MicroStrategy's totale bezit nu 138.955 bitcoins, die werden gekocht tegen een gemiddelde prijs van $29.817 per coin en momenteel gewaardeerd worden op ongeveer $3,88 miljard op de waarde van schrijven

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws