Nvidia CTO bekritiseert Crypto: "Brengt niets nuttigs voor de samenleving"

Nvidia CTO bekritiseert Crypto: "Brengt niets nuttigs voor de samenleving"

De geschiedenis van Nvidia met cryptocurrency is op zijn minst kleurrijk geweest. Het bedrijf heeft miljarden dollars verdiend dankzij de populariteit van zijn grafische kaarten voor cryptomining, maar het zei in een recent interview dat crypto "niets nuttigs brengt voor de samenleving."


In gesprek met The Guardian zei Nvidia Chief Technology Officer Micheal Kagan dat de rekenkracht van de GPU's van het bedrijf gebruikt moet worden voor taken die meer de moeite waard zijn dan het minen van crypto, zoals het aandrijven van AI-gebaseerde technologieën zoals ChatGPT.

Ze kochten veel apparatuur, en de GPU's en toen stortte het uiteindelijk in, omdat het niets nuttigs brengt voor de maatschappij. AI doet dat wel," vertelde Kagan aan de Guardian.

De kritiek op crypto is enigszins verrassend, gezien hoeveel de producten van het bedrijf werden verkocht voor mijnbouw. Maar in 2018, na de cryptocrash, werd Nvidia getroffen door een boete van 5,5 miljoen dollar van de SEC voor het niet bekendmaken hoeveel van zijn inkomsten afkomstig waren van mijnbouwers. En beschuldigingen dat Nvidia in 2017-2018 1 miljard dollar aan crypto-inkomsten had gerapporteerd als inkomsten uit gaming, leidden tot een miljardenrechtszaak tegen het bedrijf, die in 2021 werd verworpen wegens gebrek aan bewijs.

Ondanks deze geschiedenis probeerde Nvidia zich in 2021 te distantiëren van crypto mining door een "Lite Hash Rate" versie op de markt te brengen. Deze versies waren zo aangepast dat miners er weinig aan hadden om crypto's te minen. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws