Nasdaq probeert de wereld van crypto te betreden met gevestigde reputatie en bewaaraanbod

Nasdaq probeert de wereld van crypto te betreden met gevestigde reputatie en bewaaraanbod

Ondanks de recente inzinking van de cryptocurrency-prijzen en het hardhandig optreden tegen crypto-gerelateerde bedrijven door Amerikaanse instanties gelooft Nasdaq dat zijn gevestigde reputatie en staat van dienst in de financiële sector hen zullen helpen een sterke positie in de wereld van de crypto veilig te stellen.


De 52-jarige exchange operator wacht op goedkeuring van het New Yorkse Department of Financial Services eind juni om te beginnen met het aanbieden van custody aan klanten. Nasdaq kondigde zijn voornemen aan om zich in crypto te begeven na de ineenstorting van Three Arrows in juli.

"Het vertrouwen begon een beetje weg te vallen en ze hadden echt die vertrouwde speler nodig om binnen te komen," vertelde Matt Savarese, Nasdaq's hoofd strategie voor digitale assets, aan Frank Chaparro op The Scoop podcast.

Lastige tijd in cryptoland
Het is een moeilijke tijd voor bedrijven die actief zijn in de crypto-industrie om goedkeuring van de regelgeving te vragen. Amerikaanse autoriteiten hebben zich consequent hard opgesteld tegen crypto-gerelateerde bedrijven. In februari beval de NYDFS Paxos, een crypto-infrastructuurbedrijf, te stoppen met de uitgifte van de Binance USD stablecoin. 

De onrust leidde ertoe dat het bedrijf zijn besluit om zich in de ruimte te begeven opnieuw evalueerde.

"We zijn op de goede weg," zei Savarese. "Het hebben van dat fundamentele aspect van bewaring was absoluut cruciaal, en we zien dat instellingen zich niet eens terugtrekken uit de ruimte, maar dat ze eigenlijk op zoek zijn naar spelers zoals wij om te zeggen."

Nasdaq is "hoopvol" dat het binnen de eerste helft van het jaar goedkeuring krijgt van de regelgevende instanties.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws