GPT-4 helpt het beveiligen van smart contracts

GPT-4 helpt het beveiligen van smart contracts

OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT, heeft de vierde generatie van zijn taalverwerkingsmodel uitgebracht, genaamd GPT-4. Deze nieuwe versie kan niet alleen chatten, maar kan ook nog eens handig zijn in de blockchain industrie


GPT-4 heeft nieuwe verwerkingsmogelijkheden die met eerdere versies niet mogelijk waren, zoals het vermogen om afbeeldingen, audio- en videobestanden om te zetten in tekst en "veel subtielere instructies" uit te voeren. Hierdoor kan het model veel complexere taken uitvoeren dan alleen het beantwoorden van vragen.

OpenAI heeft het potentieel van GPT-4 aangetoond door het model verschillende examens te laten afleggen en op al die examens extreem hoog te scoren. GPT-4 kreeg geen specifieke training voor deze examens, wat suggereert dat de resultaten representatief zijn voor de algemene prestaties van het model.

Naast taalverwerkingstaken en examenscores laat GPT-4 ook andere indrukwekkende vaardigheden zien. Het model kan bijvoorbeeld beveiligingsproblemen aanwijzen en uitleggen hoe code kan worden misbruikt, zoals voormalig Coinbase directeur Conor Grogan liet zien. Grogan gooide een live Ethereum contract in GPT-4 en de AI ontdekte onmiddellijk verschillende kwetsbaarheden in de code en manieren waarop die misbruikt konden worden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws