Stablecoin Tether vs. WSJ: Een strijd van beschuldigingen

Stablecoin Tether vs. WSJ: Een strijd van beschuldigingen

Tether, het bedrijf achter 's werelds grootste stablecoin USDT, heeft een recent rapport van The Wall Street Journal (WSJ) ontkend waarin werd beweerd dat het bedrijf banden had met bedrijven die gebruik maakten van lege vennootschappen en vervalste documenten om toegang te krijgen tot het banksysteem.


Volgens de WSJ bevestigen uitgelekte documenten en e-mails dat Tether en zijn zusterbedrijf Bitfinex verkoopfacturen en transacties vervalsten, waarbij ze vertrouwden op derden om bankrekeningen te openen die anders niet toegankelijk zouden zijn geweest voor Tether.

Tether reageerde op het rapport en noemde de beschuldigingen "oudbakken" en "onjuist en misleidend." Het bedrijf beweert zich altijd aan de regels te houden en is een trotse partner van autoriteiten in de Verenigde Staten en elders.

Het rapport van de WSJ beschuldigt Tether ervan opzettelijk banden te onderhouden met louche partijen en suggereert dat het beëindigen van deze relaties een existentiële bedreiging zou vormen voor Tether, omdat het zogenaamd alleen via deze constructies toegang heeft tot het banksysteem.

Het is moeilijk te zeggen wie er op dit moment gelijk heeft, maar Tether heeft in het verleden te maken gehad met kritiek uit verschillende bronnen. Desondanks gebruiken miljoenen cryptobeleggers en handelaren USDT dagelijks, en grote problemen hebben zich nog niet voorgedaan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws