Silvergate Bank sluit SEN, het betalingsnetwerk voor cryptocurrencies

Silvergate Bank sluit SEN, het betalingsnetwerk voor cryptocurrencies

Silvergate Capital zei vrijdag dat het een "op risico gebaseerde beslissing" heeft genomen om te stoppen met het Silvergate Exchange Network, zijn cryptobetalingsnetwerk, twee dagen nadat de op digitale assets gerichte bank twijfels had uitgesproken over de levensvatbaarheid ervan.


"Met onmiddellijke ingang heeft Silvergate Bank een op risico gebaseerde beslissing genomen om het Silvergate Exchange Network (SEN) stop te zetten. Alle andere depositogerelateerde diensten blijven operationeel," zei Silvergate in een verklaring die op zijn website is geplaatst.

Het Silvergate Exchange Network, een van de populairste producten van de bank. Het maakte 24 uur per dag transfers mogelijk tussen beleggers en cryptobeurzen, in tegenstelling tot traditionele bankoverschrijvingen, die er vaak dagen over doen om te vereffenen.

Silvergate aandelen daalden vrijdag meer dan 2 procent in de na-uur handel, na 0,9 procent hoger te hebben afgesloten op $5,77 in de reguliere handel. De aandelen waren donderdag tot een laagterecord gedaald en eindigden de dag meer dan 97 procent lager dan hun all-time high in november 2021.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws