Binance's AI NFT creator wakkert plagiaatclaims aan: Hebben ze het idee gestolen?

Binance's AI NFT creator wakkert plagiaatclaims aan: Hebben ze het idee gestolen?

Binance, een van de toonaangevende cryptocurrency exchange platforms, lanceerde onlangs "Bicasso", een nieuwe tool waarmee gebruikers non-fungible tokens (NFT's) kunnen maken met behulp van kunstmatige intelligentie (AI). Iemand beweert echter dat Binance het idee van hen heeft gestolen.


Het interessante aan Bicasso is dat het eigenlijk ongeveer twee maanden geleden werd bedacht tijdens een hackathon van BNB Chain die in december 2020 in Seoul werd gehouden. De ontwikkelaars van de tool, die het "Chatcasso" noemden, kregen zelfs een prijs voor hun idee.

Op 1 maart kondigde Binance CEO Changpeng Zhao de lancering van Bicasso aan en noemde het "een kunstmatige intelligentie die je kunt gebruiken om je creatieve visies om te zetten in AI-aangedreven NFT's." Een Twitter-gebruiker is er echter van overtuigd dat Binance het idee heeft gekopieerd en ermee aan de haal is gegaan.

 

 

Binance ontkent de plagiaatbeschuldigingen en beweert dat Bicasso een experimenteel project is dat door een klein team bij Binance is gebouwd voor testdoeleinden. Dit is echter verrassend, aangezien hetzelfde product al een paar maanden eerder door een team werd ontwikkeld tijdens de BNB Chain hackathon.

In elk geval won Chatcasso $ 5.000 in Binance USD (BUSD) voor hun idee, en de gelijkenis tussen de namen Bicasso en Chatcasso is moeilijk te negeren. Het valt nog te bezien of Binance gevolgen zal ondervinden voor het zogenaamd stelen van het idee.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws