Twee crypto topics om in de gaten te houden deze week

Twee crypto topics om in de gaten te houden deze week

In crypto houdt het drama nooit op en toezichthouders slapen schijnbaar nooit. Hier zijn de twee biggies om deze week in de gaten te houden: 

Shorts bij Silvergate
Silvergate heeft onlangs klappen gekregen vanwege zijn banden met FTX en Alameda Research. De instelling sloot vrijdag een van zijn belangrijkste platforms voor geldoverdracht, het Silvergate Exchange Network, kort nadat Moody's zijn langetermijnbeoordeling had verlaagd. Bovendien zijn de aandelen de afgelopen zes maanden met ongeveer 95% gedaald. 


Binance.US, Voyager en de SEC
Medewerkers van de Securities and Exchange Commission geloven dat Binance.US een niet-geregistreerde effecten exchange in de VS exploiteert, zei een advocaat vrijdagavond tijdens een hoorzitting over het faillissement van Voyager Digital, zoals gemeld door onze Stephanie Murray. 

De opmerkingen komen terwijl de SEC haar crypto-handhavingsactiviteiten opvoert, waaronder een schikking met crypto-exchange Kraken over haar staking-service en het voorstellen van strengere regels voor cryptobewaarders. Vertegenwoordigers voor Binance en Binance.US gaven niet onmiddellijk commentaar.

Het kan weer een week worden van verhalend getouwtrek door zwaargewicht cryptobedrijven als ze door deze woelige regelgevende wateren proberen te navigeren. 

De Voyager hoorzitting zal ook een derde dag in beslag nemen en maandag worden voortgezet in de Amerikaanse faillissementsrechtbank voor het zuidelijke district van New York. Vorige week waren er onder meer koersdalingen, ratingverlagingen en nieuwe waarschuwingen van de SEC. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws