BUSD krijgt rake klappen: SEC Crackdown zorgt ervoor dat de Market Cap keldert

BUSD krijgt rake klappen: SEC Crackdown zorgt ervoor dat de Market Cap keldert

Binance USD (BUSD) heeft een sterke daling gezien van zijn market cap, die met bijna $14 miljard is gedaald sinds zijn all-time high van $23,49 miljard op 15 november 2022. Deze daling betekent dat de market cap voor het eerst in twee jaar onder de $10 miljard is gedaald. De daling is een gevolg van de harde acties van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).


De acties van de SEC tegen Paxos, een Amerikaans bedrijf dat BUSD uitgeeft en beheert, hebben grote gevolgen gehad voor de stablecoin. Op 13 februari liet de SEC aan Paxos weten dat ze geen nieuwe BUSD meer mochten uitgeven, en sindsdien is de munt gaan kelderen. Als deze trend doorzet, zal het niet lang meer duren voordat de stablecoin helemaal verdwijnt.

Hoewel Binance de merknaam is die aan de stablecoin verbonden is, is Paxos de uitgever en beheerder. Binance heeft de licentie aan Paxos verkocht om een stablecoin onder hun merknaam te lanceren. In die zin zal Binance er niet veel onder lijden, behalve dan dat het hun merk is dat aan de munt verbonden is. Veel mensen weten misschien niet dat de stablecoin in wezen een Paxos-product is met de merknaam Binance erop.

De daling van de market cap van BUSD is een belangrijke tegenslag voor de stablecoin en voor de bredere crypto-industrie. Het benadrukt de noodzaak van duidelijkheid van de regelgeving en toezicht op de cryptocurrency markt om dergelijke situaties in de toekomst te voorkomen. Niettemin staat de cryptomarkt bekend om zijn veerkracht, en het valt nog te bezien hoe deze situatie op de lange termijn zal uitpakken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws