Cryptomarkt daalt flink in de asian session

Cryptomarkt daalt flink in de asian session

Bitcoin (BTC) en ether (ETH) daalden beide met meer dan 5% omdat klanten cryptobank Silvergate in problemen kwam. Het aandeel tuimelde met zo'n 58%. De meeste van de andere 10 grootste cryptocurrencies naar marktkapitalisatie zagen dalingen die vergelijkbaar waren met die van BTC en ETH.


"Instellingen zijn een beetje zenuwachtig omdat Silvergate problemen lijkt te hebben," zei Nick Ruck van ContentFi, een Web3 venture studio.

Ruck wees ook op de terugbetalingen van een deel van de bitcoin van Mt. Gox, waardoor de circulerende voorraad zou toenemen, als een andere bron van volatiliteit.

De snelle sell-off eiste een tol op de grote cryptobeurs Coinbase, die om 10:20 uur Hongkongse tijd verbindingsproblemen begon te ondervinden. Andere grote cryptobeurzen, waaronder Binance, Bitfinex, Kucoin, OKX en Kraken, meldden geen problemen.

De prijs van Bitcoin daalde naar een intraday dieptepunt van $22.020 toen de handelsuren in Azië begonnen, nadat hij het grootste deel van de afgelopen dag ongeveer stabiel op $23.500 was gebleven. De prijs leek iets op te veren en herstelde zich tot net onder $22.400 na de duikeling.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws