Problemen van voormalig FTX CEO nemen toe nu derde medewerker schuldig pleit in fraudezaak

Problemen van voormalig FTX CEO nemen toe nu derde medewerker schuldig pleit in fraudezaak

Het ziet er niet goed uit voor Sam Bankman-Fried (SBF) nu een derde lid van zijn kring schuldig heeft gepleit aan beschuldigingen van fraude, witwassen en illegale politieke donaties. 


Nishad Singh, een medeoprichter van FTX, heeft ermee ingestemd mee te werken met de aanklagers. Singh is de derde hooggeplaatste functionaris uit de professionele kring van SBF die schuldig pleit, met Caroline Ellison, voormalig CEO van Alameda Research, en FTX medeoprichter Gary Wang die dat eerder deden. Met Singh's schuldbekentenis is de kans groot dat meer medeplichtigen deals zullen sluiten met de aanklagers.

Bankman-Fried houdt vast aan zijn onschuld en beweert dat hij nooit op de hoogte was van de overtredingen van de exchange. De zaak van de aanklager tegen hem wordt echter steeds sterker. Indien succesvol, kan SBF tientallen jaren gevangenisstraf tegemoet zien. Bovenop de bestaande aanklachten kwamen onlangs vier nieuwe aanklachten, waaronder bankfraude. Voorlopig is SBF op borgtocht vrij en staat hij onder huisarrest en verblijft hij in het huis van zijn ouders in Californië.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws