Mt Gox uitbetalingen komen eraan, wat voor invloed gaat dat hebben op Bitcoin?

Mt Gox uitbetalingen komen eraan, wat voor invloed gaat dat hebben op Bitcoin?

Schuldeisers van crypto-change Mt. Gox staan op het punt een deel van hun fondsen terug te krijgen na een 10 jaar durend liquidatieproces, maar zorgen dat er grote hoeveelheden bitcoin (BTC) op de markt zullen komen zijn overdreven, zei UBS maandag in een rapport.


Het " herstelplan " geeft schuldeisers verschillende opties over hoe ze worden terugbetaald en de timing daarvan, aldus het rapport. De belangrijkste zijn of men een vroeg eenmalig bedrag neemt of wacht op meer procedures en verdere assets recoveries, en of men de fondsen in fiat of crypto ontvangt, voegde het rapport eraan toe.

Hoewel er in 2014 850.000 bitcoins van de exchange verdwenen, is het niet dat bedrag dat mogelijk van de hand wordt gedaan, want de exchange heeft 142.000 BTC teruggevonden, samen met 143.000 in bitcoin cash (BCH) en 69 miljard Japanse yen (510 miljoen dollar), wat ongeveer 20% van de hack vertegenwoordigt.

Toch bestaat het potentieel voor de terugbetalingen om de prijs te beïnvloeden. Dat bedrag aan bitcoin vertegenwoordigt ongeveer 90% van het gemiddelde aanbod dat de afgelopen dag actief was en 28% in de afgelopen week. Dat is significant omdat actieve aanbodstijgingen normaal geassocieerd worden met zwakte in de BTC-prijs, aldus de nota.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws