Goldman Sachs gaat tegen de trend in, breidt cryptoteam uit te midden van kostenbesparende maatregelen

Goldman Sachs gaat tegen de trend in, breidt cryptoteam uit te midden van kostenbesparende maatregelen

Volgens recente berichten is de divisie digitale assets van Amerikaanse bank Goldman Sachs naar verluidt bereid zijn team van 70 werknemers uit te breiden, ondanks een recente bezuinigingspoging waarbij 3.200 werknemers vertrokken of op het punt stonden te gaan vertrekken.


Chef digitale assets van de bank, Mathew McDermott, heeft verklaard dat de bank "enorm positief" blijft over het verkennen van blockchain-gerelateerde toepassingen.

Vorige week vertelde de leidinggevende aan Bloomberg dat het team voor digitale activa is gegroeid van slechts vier werknemers in 2020 tot ongeveer 70 werknemers nu.

Deze stap om het cryptoteam uit te breiden is enigszins verrassend, aangezien de firma eerder 3.200 banen had geschrapt, wat haar grootste ontslagenronde was sinds de wereldwijde financiële crisis van 2008.

In december verklaarde McDermott dat het bedrijf op zoek was naar mogelijkheden om cryptobedrijven over te nemen die "verstandiger geprijsd" waren na de ineenstorting van crypto-exchange FTX. Hij voegde eraan toe dat ze bezig zijn met hun due diligence op enkele cryptobedrijven. McDermott merkte op dat FTX weliswaar een "poster child" van de sector was, maar dat de onderliggende technologie achter de sector uiteindelijk "blijft presteren."a

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws