Bitcoin-miljonairs stijgen als prijs $20K passeert: Zijn het echte mensen of gewoon wallets?

Bitcoin-miljonairs stijgen als prijs $20K passeert: Zijn het echte mensen of gewoon wallets?

Volgens gegevens is de grens van $20.000 een belangrijke drempel voor veel Bitcoin-beleggers. Glassnode onthulde dat er momenteel ongeveer 67.000 Bitcoin wallets zijn met een saldo van $1 miljoen of meer. Onder de grens van $20.000 waren er slechts 27.000 Bitcoin-miljonairs.


Het blijkt dat er veel wallets zijn die precies 50 Bitcoin bevatten. Dit betekent dat ze "miljonair" worden in dollars als de prijs boven de $20.000 stijgt. Op 13 januari stond de Bitcoinprijs net onder de $20.000, en waren er nog "slechts" 27.000 Bitcoin-miljonairs.

Tijdens Bitcoin's all-time high van $69.000 in november 2021 was het aantal miljonairs veel hoger. Toen waren er 113.000 Bitcoin-miljonairs. Voor die grote groep mensen is het te hopen dat de prijs snel weer naar die hoogten terugkeert.

Wholecoiner
In de Bitcoin-wereld spreekt men van een "wholecoiner" als iemand die één volledige munt bezit. Momenteel is dat geen gemakkelijke opgave, want voor een prijs van $23.739 is een aanzienlijke hoeveelheid kapitaal nodig. Voor sommigen is dat misschien niet veel, maar voor de gemiddelde belegger is het een aanzienlijke som geld.

Uit de gegevens van Glassnode blijkt dat het aantal mensen met één volledige Bitcoin nog steeds toeneemt. Op het moment van schrijven ligt dit aantal net onder de 1 miljoen, met 982.726 entiteiten die 1 Bitcoin of meer bezitten. Dit hoeft echter niet te betekenen dat er bijna 1 miljoen mensen zijn die één volledige Bitcoin bezitten. Het is mogelijk dat een persoon meerdere wallets gebruikt om zijn vermogen in op te slaan, dus kunnen er veel minder individuen zijn die één volledige Bitcoin bezitten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws