Binance wilt nieuwe exchange helpen lanceren in Zuid-Korea

Binance wilt nieuwe exchange helpen lanceren in Zuid-Korea

Binance is naar verluidt in gesprek met het voormalige hoofd van het Zuid-Koreaanse bedrijf Kolon Group om een nieuwe exchange van virtuele assets in het land op te zetten.


Lee Woong-yeol, de erevoorzitter van Kolon werkt samen met andere bedrijven met om het crypto handelsplatform op te bouwen dat de overheid en financiële autoriteiten zou kunnen bedienen. Zuid-Koreaanse autoriteiten passen strenge regels toe op cryptobedrijven om de risico's van witwassen en marktmanipulatie te minimaliseren, die vorig jaar volledig van kracht werden.

Kolon, een bedrijf met bijna 70 gelieerde bedrijven, heeft belangen in Zuid-Koreaanse exchanges zoals Dunamu. Dat maakte deel uit van zijn plan om tegen 2025 een omzet van 2,6 miljard dollar te bereiken.

Volgens Koreaanse lokale nieuwsbronnen heeft de erevoorzitter interesse getoond in blockchain gerelateerde zaken sinds hij vertrok te midden van een executive reshuffle terug in 2018. Het nieuws maakt deel uit van Binance's bredere plannen om terug te keren naar Zuid-Korea nadat hij zich in 2021 uit de lucratieve markt had teruggetrokken. Voor de deal met Kolon had Binance een meerderheidsbelang in exchange GOPAX.

Recovery fund
De deal werd gefinancierd door het Industry Recovery Initiative (IRI), dat de exchange in november oprichtte om verdere cascade-effecten van de ineenstorting van FTX te helpen beperken. Destijds zegde CEO CZ tijdens een openbare toespraak $1 miljard toe aan het fonds, met nog eens $1 miljard die kan worden toegevoegd als dat nodig is.

In afwachting van de officiële goedkeuring van de Koreaanse autoriteiten is Binance in de laatste stappen om de transactie te voltooien, waardoor het weer op de Zuid-Koreaanse cryptomarkt zou kunnen draaien.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws