Kan je in GTA 6 NFT's verzamelen, verhandelen en verkopen?

Kan je in GTA 6 NFT's verzamelen, verhandelen en verkopen?

Rockstar Games ontwikkelt GTA VI (GTA 6), misschien wel een van de meest verwachte games in de geschiedenis van videogames. Na jaren van speculatie, leaks en geruchten is er eindelijk enig bewijs dat het langverwachte spel binnenkort dan toch echt uit gaat komen. 
 

De voorganger van het spel, GTA V, is historisch gezien een van de meest succesvolle spellen in de industrie, ondanks het feit dat het een decennium oud is en wereldwijd meer dan 175 miljoen exemplaren heeft verkocht. Met GTA 6 om de hoek hangt de toekomst van de gamestudio af van de komende release, want Rockstar games overweegt zich aan te sluiten bij de metaverse hype. 

Geruchten, geruchten en nog eens geruchten
Er gingen eerst geruchten door de wandelgangen dat Rockstars NFT's in GTA 6 zou introduceren. Later kwam daar nog bij dat er eventueel ook web3-componenten in de komende release zouden verschijnen

Hoewel velen van Crypto Twitter het idee van de introductie van web3 in GTA 6 toejuichen, zou het idee moeilijk te verkopen kunnen zijn aan gamers. Sommige gebruikers wezen erop dat de geruchten dat GTA 6 NFT's zou hebben, valse in-game handel in cryptocurrency zou kunnen zijn, vergelijkbaar met de beurshandel in GTA 5. 

Gezien het feit dat Rockstar Games cryptocurrency en NFT's heeft verboden in zijn GTA V, zou het idee van NFT's in het spel vergezocht kunnen lijken. 

Toch zou er een sprankje hoop in de geruchten kunnen zitten, want het beleid van Rockstar Games verbiedt alleen "user-generated NFTs and crypto assets in online GTA 5 servers." Hier staat dus niet dat de studio's deze zelf niet zou gaan maken.
 

Een ideale metaverse
Het toevoegen van NFT's aan de mix zou mogelijk de adoptie van web3 omhoog kunnen jagen. De gamestudio heeft echter geen officiële verklaring gedeeld over de geruchten. 

Interessant is dat zijn leidinggevenden eerder hun affiniteit met NFT's en web3 hebben gedeeld, wat de speculaties zou kunnen hebben aangewakkerd. 

NFT's of geen NFT's, het spel met web3 componenten zal ongetwijfeld een enorme stap zijn voor zowel web3 als web2. Maar totdat GTA 6 uitkomt of er een officiële verklaring komt van de gamestudio, zullen speculaties speculaties blijven. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws