Visa en Mastercard trappen op de rem met verdere crypto partnerships

Visa en Mastercard trappen op de rem met verdere crypto partnerships

De Amerikaanse betalingsgiganten Visa en Mastercard trappen op de rem bij plannen om nieuwe partnerschappen aan te gaan met cryptobedrijven nadat een reeks ineenstortingen het vertrouwen in de industrie heeft aangetast.


De crypto-industrie zag in 2022 een verbluffende ommekeer van fortuinen toen de faillissementen van industriegrootheden FTX en BlockFi beleggers rammelden en de regelgevende controle op de sector deden toenemen.

Zowel Visa als Mastercard hebben besloten de lancering van bepaalde producten en diensten met betrekking tot crypto uit te stellen totdat de marktomstandigheden en de regelgeving verbeteren, zeiden de mensen, die vroegen niet bij naam genoemd te worden omdat de gesprekken vertrouwelijk waren.

"Recente spraakmakende mislukkingen in de cryptosector zijn een belangrijke herinnering dat we nog een lange weg te gaan hebben voordat crypto een onderdeel wordt van mainstream betalingen en financiële diensten," zei een woordvoerder van Visa, 's werelds grootste betalingsverwerker.

Dat verandert echter niets aan de cryptostrategie en -focus van het bedrijf, voegde de woordvoerder eraan toe.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws