Sushiswap wil derivaten exchange op de Sei blockchain uitbrengen

Sushiswap wil derivaten exchange op de Sei blockchain uitbrengen

Sushi, de ontwikkelaar van de gedecentraliseerde beurs SushiSwap, is van plan een gedecentraliseerde futures exchange genaamd Vortex uit te brengen op de Sei blockchain in het Cosmos ecosysteem.


De release staat gepland voor het tweede kwartaal van 2023, wat samenvalt met de verwachte mainnet-lancering van Sei, en volgt op Sushi's recente overname van Vortex.

Vortex zal naar verwachting behoren tot de eerste toepassingen op Sei, een Layer 1 blockchain ontworpen voor on-chain handel voor het Cosmos ecosysteem. De beurs zal peer-to-peer order matching en het gebruik van cross-collateral ondersteunen, volledig on-chain gedaan. 

Sushi's cross-chain ambities
Hoewel Sushi een van de grootste gedecentraliseerde beurzen is, heeft het zich in het verleden gericht op spothandel en bleef het achter bij andere protocollen in derivaten. De overstap naar Sei biedt Sushi een kans om haar aanbod op dit gebied uit te breiden.

Sushi behoort tot de eerste DeFi-protocollen die een uitbreiding naar Cosmos aankondigen. Vorig jaar onthulde dYdX, momenteel de grootste gedecentraliseerde derivatenbeurs, een plan om naar Cosmos te verhuizen, wat naar verwachting ook in 2023 zal gebeuren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws