Chaos Labs werkt samen met DeFi-giganten om risico's te verminderen

Chaos Labs werkt samen met DeFi-giganten om risico's te verminderen

Crypto-risicobeheerplatform Chaos Labs heeft dinsdag 20 miljoen dollar aan startkapitaal opgehaald in een ronde die mede wordt geleid door PayPal Ventures, de venture-tak van betalingsgigant PayPal en de investeringsbeheermaatschappij Galaxy Digital. Coinbase Ventures, Uniswap, Lightspeed, OpenSea, Polygon en meer namen ook deel aan de ronde. 


Het platform van Chaos Labs beschermt gedecentraliseerde financiële protocollen tegen risico's zoals kwaadwillende aanvallen met preventieve maatregelen en monitoring via een geautomatiseerd systeem dat gebruik maakt van een proactieve nabootsing. 

DeFi protocollen zijn bijzonder kwetsbaar gebleken voor exploits en hackers, volgens een rapport van Chainalysis. In 2022 waren ze goed voor 3,1 miljard aan verliezen, 82% van alle cryptocurrency die in dat jaar door hackers werden gestolen, tegen 73% in 2021. Hetzelfde rapport suggereerde dat protocollen getest moeten worden met gesimuleerde aanvallen en hackscenario's voor meer weerbaarheid. 

Chaos Labs begon in oktober 2021 en werkt samen met belangrijke klanten in de DeFi-industrie, zoals Aave, BENQI, Osmosis en dYdX. Hun risk engine wordt nu gebruikt op Aave V3 om risico's te verminderen en de gemeenschap te helpen weloverwogen beslissingen te nemen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws