Opensea voelt de hete adem van Blur en wijzig beleid

Opensea voelt de hete adem van Blur en wijzig beleid

De grote non-fungible token (NFT) marktplaats OpenSea kondigde een grootschalige herstructurering aan rond lagere platformkosten en grotere verdiensten voor makers nu concurrerende marktplaatsen de grote vis langzaam zien krimpen.

 

Volgens gegevens van Nansen overtrof NFT marktplaats Blur op 18 februari OpenSea in dagelijkse Ether 

Dagelijks handelsvolume van de belangrijkste NFT-marktplaatsen. Bron: Nansen


Als reactie heeft OpenSea drie grote veranderingen aangekondigd om zijn migrerende klanten terug te winnen. De maatregelen omvatten een vergoeding van 0% voor een beperkte tijd, de invoering van optionele creator dverdiensten en een mildere toon tegenover andere markten.

OpenSea gaf toe gebruikers te verliezen aan andere "NFT marktplaatsen die de verdiensten van makers niet volledig afdwingen," en de nieuwe maatregelen zijn een poging om haar dominantie in de cryptospace weer nieuw leven in te blazen

Hoelang houd Opensea dit vol?
OpenSea van plan het model te blijven testen en vast te stellen wat het beste werkt voor de community en het bedrijf zelfs. Leden van de community speculeren dat OpenSea in de toekomst waarschijnlijk zijn platformtarieven gewoon weer zou verhogen als het erin slaagt zijn verloren klanten terug te winnen, een trucje die vaak wordt gebruikt in industrieën met minder concurrentie.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws