Noorwegen neemt $5,8 miljoen aan door Noord-Korea gestolen crypto in beslag

Noorwegen neemt $5,8 miljoen aan door Noord-Korea gestolen crypto in beslag

Reuters meldt dat de Noorse politie vorig jaar voor miljoenen aan crypto in beslag nam die door Noord-Koreaanse hackers waren gestolen. In maart 2020 stalen Noord-Koreaanse hackers 625 miljoen dollar van het Ronin Netwerk, een blockchain die gekoppeld is aan de crypto game Axie Infinity. 


De hoogste openbare aanklager van Noorwegen, Marianne Bender, zei in een verklaring:

Dit is geld dat gebruikt kan worden om het Noord-Koreaanse regime en hun kernwapenprogramma te financieren. Noord-Korea zelf blijft beschuldigingen van zijn betrokkenheid bij hacken en andere cybercrime ontkennen.

2022 het slechtste jaar op recordbasis voor cryptohacks
Volgens blockchain analytics bedrijf Chainalysis was vorig jaar het slechtste jaar ooit voor cryptocurrency diefstal, met hackers die er met meer dan 3,8 miljard dollar vandoor gingen. De hacks werden geleid door aanvallers die korte lijntjes hadden met Noord-Korea.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">1/ After four hacks yesterday, October is now the biggest month in the biggest year ever for hacking activity, with more than half the month still to go. So far this month, $718 million has been stolen from <a href="https://twitter.com/hashtag/DeFi?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#DeFi</a> protocols across 11 different hacks. <a href="https://t.co/emz36f6gpK">pic.twitter.com/emz36f6gpK</a></p>&mdash; Chainalysis (@chainalysis) <a href="https://twitter.com/chainalysis/status/1580312145451180032?ref_src=twsrc%5Etfw">October 12, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Okokrim, de criminaliteitseenheid van Noorwegen, zei dat het voor ongeveer 5,84 miljoen dollar in beslag nam in "een van de grootste geldvangsten ooit in Noorwegen" en een recordbedrag voor een crypto-vangst.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws