Het Bored Ape Kennel Club logo van Yugalabs is gekopieerd

Het Bored Ape Kennel Club logo van Yugalabs is gekopieerd

Het lijkt erop dat het logo van de Bored Ape Kennel Club (BAKC) NFT collectie is gebruikt zonder licentie of toestemming van de kunstenaar. De gelijkenis werd vrijdag voor het eerst opgemerkt door een oplettende Twitter-gebruiker en vervolgens erkend door zowel de oorspronkelijke maker van de afbeelding, Easy Drawing Tutorial, als Yuga Labs mede-oprichter 


Yuga Labs bracht de BAKC-collectie uit in juni 2021 en vroeg vervolgens in november een handelsmerk aan voor zijn logo, maar de officiële Twitter van Easy Drawing Tutorial had drie maanden eerder, in april 2021, een afbeelding geplaatst van een bijna identieke wolvenschedel. 

Easy Drawing Tutorial is een bron die "niet-kunstenaars" stapsgewijze instructies geeft om cartoon-tekeningen van verschillende dieren en voorwerpen te maken. In de algemene voorwaarden van Easy Drawing Tutorials staat expliciet dat commercieel gebruik van de eigen inhoud verboden is. 

Yuga Labs zou een freelancer ingehuurd hebben om het ontwerp van het logo te maken. Het verklaarde ook dat het het logo zou worden verwijderd en vervangen door iets anders. Het verzoek was of op op de website van het project en dat Yuga Labs marktplaatsen zou vragen hetzelfde te doen. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws