Mediamarkt gaat na succesvolle proef meer crypto-automaten plaatsen

Mediamarkt gaat na succesvolle proef meer crypto-automaten plaatsen

MediaMarkt blijft bitcoin-automaten toevoegen. Sinds mei vorig jaar kunnen klanten in drie winkels in Duitslandgeld inwisselen voor de populaire cryptocurrencies Bitcoin, Ethereum en Litecoin. Het zes maanden durende proefproject was zo succesvol dat niet alleen de automaten in bedrijf blijven, maar dat nog eens vijf extra winkels met de populaire automaten zullen worden uitgerust. 


Uit de evaluatie van het project bleek duidelijk de grote belangstelling voor cryptocurrencies, vooral onder tech klanten. Voor MediaMarktSaturn zijn de bitcoin-automaten een uitstekende aanvulling op haar innovatieve portfolio in het segment Diensten & Oplossingen.

Vanaf nu kunnen klanten veilig, gemakkelijk en snel contant geld inwisselen voor de drie cryptocurrencies in de volgende winkels:

  • Saturn Hamburg Mönckebergstraße
  • Saturn Berlijn Alexanderplatz (bij Xperion)
  • Saturn München Neuhauser Straße
  • MediaMarkt Dresden-Mickten
  • MediaMarkt Mainz

 

De snelle weg naar je eigen Bitcoin

Het proces is eenvoudig: Na een eenmalige eerste registratie op www.kurant-btm.de/registerde downloadt de klant een wallet-app op zijn of haar smartphone. In de volgende stap wordt het bedrag gekozen bij de geldautomaat. De app genereert vervolgens een QR-code - het adres van de portemonnee. De code wordt gescand bij de geldautomaat, het gewenste bedrag wordt contant gestort en het corresponderende bedrag aan bitcoins wordt bijgeschreven op de digitale portemonnee.

De samenwerkingspartner is Kurant, de Europese marktleider voor bitcoin-automaten. In samenwerking met Sutor Bank zorgt Kurant ervoor dat de transacties bij de automaten wettelijk in orde zijn en kan het een betrouwbaar ondersteuningsteam leveren als dat nodig is. SutorBank is de officiële leverancier van de automaten en zorgt voor naleving van de wettelijke voorschriften.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws