Noord-Koreaanse hackers nemen nieuwe cryptomixer aan na sancties

Noord-Koreaanse hackers nemen nieuwe cryptomixer aan na sancties

Hackers gelieerd aan de Noord-Koreaanse regering hebben een nieuw hulpmiddel om gestolen virtuele valuta wit te wassen, volgens crypto-opsporingsbedrijf Elliptic Enterprises


Ook wel de Lazarus Groep genoemd, gebruikt een nieuw witwasmiddel dat Sinbad wordt genoemd. Sinbad is "hoogstwaarschijnlijk" een opvolger van een andere cryptomixer genaamd Blender, die in mei 2022 door het Amerikaanse ministerie van Financiën werd verboden

De Lazarus hackers hebben enkele van de grootste crypto heists aller tijden uitgevoerd. Vorig jaar werden de hackers beschuldigd van het stelen van meer dan 600 miljoen dollar van het online spel Axie Infinity. Kort daarna stalen dezelfde hackers $ 100 miljoen van een cryptocurrency bridge genaamd Horizon. 

Volgens Elliptic is Sinbad een rebranding van Blender, "met dezelfde persoon of groep die ervoor verantwoordelijk is."

De twee diensten hebben technische overeenkomsten, aldus Elliptic. Bovendien deed een vermoedelijke Blender-exploitant transacties met cryptowallets die met Sinbad in verband staan voordat de dienst werd gelanceerd, aldus Elliptic. 

Cryptomixers zijn software waarmee gebruikers de bronnen en bestemmingen van cryptocurrency bezittingen kunnen versluieren en worden gebruikt door hackers bij pogingen om crypto om te wisselen in fiat valuta. Beurzen kunnen transacties blokkeren als het vermoeden bestaat dat de fondsen gestolen zijn. Crypto tracing bedrijven zoals Elliptic en Chainalysis helpen wetshandhavers bij het aan het licht brengen van witwas praktijken binnen crypto.

Noord-Koreaanse hackers hebben volgens Chainalysis meer dan 24 miljoen dollar naar de Sinbad-mixer gestuurd. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws