crypto-beurs Bitvavo sluit deal om 80-100% van haar vermiste klantfondsen terug te krijgen

crypto-beurs Bitvavo sluit deal om 80-100% van haar vermiste klantfondsen terug te krijgen

Het Nederlandse cryptocurrency handelsplatform Bitvavo maakte dinsdag bekend dat het een overeenkomst heeft bereikt om een groot deel van de tegoeden van zijn klanten terug te krijgen van Digital Currency Group (DCG)

 

"We zijn blij te kunnen melden dat partijen gisteravond (6 februari) in een tweede hoorzitting een tevredenstellend principeakkoord hebben voorgesteld dat is opgetekend in een “terms sheet” welke later vandaag of morgen gepubliceerd zal worden" vertelde ze op in een blogpost. 

In de komende weken volgt de verdere uitwerking, ondertekening en afhandeling binnen de Chapter 11 procedure. Met dit voorgestelde principe akkoord wordt een periode van intensieve onderhandelingen afgesloten en gaat het proces een nieuwe fase in waarin details verder worden uitgewerkt. 

Onderhandelingsresultaat van 80-100%
Een voorstel over terugbetaling van de eerste ca. 70% binnen een voor Bitvavo acceptabele termijn lag al sinds begin dit jaar op tafel. In de afgelopen periode is gesproken over het restant. Het resultaat dat bij de rechter is voorgelegd, komt neer op een verwachte “recovery rate” van tussen de 80-100% wat wordt terugbetaald in digitale valuta, contanten en preferente aandelen DCG. Verdere details worden op korte termijn bekend gemaakt.

Zekerheid voor klanten
Zoals eerder aangegeven heeft de huidige situatie met betrekking tot DCG geen impact op de klanten van Bitvavo, haar platform en haar dienstverlening. Bitvavo staat garant voor het uitstaande bedrag, heeft zoals eerder aangegeven de financiële middelen om dat te doen, en heeft daarmee het risico van haar klanten

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws